Bekalan Air di Tujuh Wilayah Selangor Pulih

Reading Time: < 1 minute

KUALA LUMPUR (Bernama) | Gangguan air tidak berjadual melibatkan kesemua kawasan di  tujuh wilayah, ekoran henti tugas Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1, 2, 3 dan Rantau Panjang pada 3 Sept lalu, pulih sepenuhnya.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) Elina Baseri dalam kenyataan hari ini berkata, tujuh wilayah itu ialah Wilayah Klang atau Shah Alam; Petaling; Kuala Langat; Hulu Selangor; Kuala Selangor; Gombak; dan Kuala Lumpur.

“Air Selangor mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesabaran pengguna sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual ini. Sentiasa gunakan air dengan berhemat,” katanya dalam kenyataan dikeluarkan 7 pagi ini.

Menurut kenyataan itu, Air Selangor turut menyarankan pengguna untuk memuat turun aplikasi telefon pintar Air Selangor di ‘Google Play’ atau ‘Apps Store’, untuk informasi terkini bekalan air.

Pengguna juga boleh merujuk Facebook, Twitter dan Instagram Air Selangor, atau layari laman sesawang www.airselangor.com untuk pertanyaan dan bantuan.