23 Ketua Kampung Sertai Ibadah Korban Peringkat DUN Kuala Kurau

Reading Time: < 1 minute

KUALA KURAU | Progam Ibadah Korban sempena Aidiladha Peringkat DUN Kuala Kurau 1440H telah diadakan dalam suasana penuh kemesraan dengan pembabitan kesemua 23 Ketua Kampung dalam Mukim Kuala Kurau dan Tanjung Piandang.

Progam kali ini yang diadakan di kawasan Pusat Khidmat Komuniti DUN Kuala Kurau, Jalan Pantai selain menghimpunkan kesemua 23 ketua kampung ia juga dapat menjimatkan kos perbelanjaan mengadakan program ibadah korban.

“Kalau ibadah korban nak diadakan di setiap kampung ia mungkin menelan kos yang agak tinggi tetapi dengan mengadakan sekali di pusat khidmat komuniti DUN Kuala Kurau di sini ia dapat menjimatkan kos perbelanjaan.

“Disini saya bersama ketua-ketua kampung turun padang mengadakan gotong-royong, menyembelih, melapah enam ekor lembu korban dan mengagih-agihkan dagingnya kepada penduduk kampung menerusi ketua kampung masing-masing.

“Suasana kemesraan dan jalian silatulrahim yang erat berjaya kita wujudkan pada program ibadah korban pada hari ini apatah lagi diceriakan dengan majlis kenduri kampung.

“Majlis kenduri kampung ini juga agak istimewa dimana semua penduduk kampung kita jemput untuk menikmati sup `’gear box’ selain masakan kampung,” katanya kepada Independent.my.