Perak Penuhi Kuota Import Dapatkan Khidmat Golec, Chantha Bin

Reading Time: < 1 minute

IPOH | Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA) pada Khamis (6 Feb) mengesahkan bahawa mereka telah berjaya mendapatkan khidmat bekas pemain bawah-23 Australia, Antony Golec dan pemain Kemboja Thierry Chantha Bin untuk memperkuat skuad Bos Gaurus untuk kempen Liga Malaysia 2020.

Setiausaha kehormat PAFA Mohammad Azlin Mohd Nazri berkata kedua-dua pemain itu telah menandatangani satu kontrak setahun pada 28 Jan selepas disyorkan oleh ketua jurulatih Mehmet Durakovic.

“Penyertaan kedua-dua pemain itu bermakna kami telah menyelesaikan lima kuota pemain import, bersama dengan Leandro (Dos Santos), Guilherme De Paula dan Rai Anderson,” katanya pada sidang akhbar selepas mengumumkan pertandingan Unity Shield 2020 di PAFA Office, di sini hari ini.

Golec, 29, adalah pemain midfielder yang bersama dengan Badak Lampung FC musim lalu dalam liga bola sepak Indonesia, manakala Chantha Bin, 23, adalah pemain tengah pertahanan yang bersama dengan Terengganu FC untuk musim 2018 dan 2019.

Mohammad Azlin berkata beliau optimis bahawa kedua-dua pemain akan dapat menyediakan tonik tambahan untuk kempen Liga Malaysia Perak yang bermula pada 28 Februari.

“Kami harap mereka dapat memberikan sesuatu yang positif kepada pasukan dan penyokong musim ini,” katanya.